Mijn kind heeft faalangst/angst, is zo onzeker

Angst is een emotie die nuttig en gezond kan zijn om voorzichtig en zorgvuldig nieuwe, onbekende of moeilijke situaties tegemoet te treden. Als angst overheerst en geest en lichaam gaat beheersen, dan zal het juist een belemmering vormen om rustig na te denken en goed te functioneren.
Mensen kunnen op heel verschillende manieren reageren. Zo kan angst ervoor zorgen dat iemand zich volledig terugtrekt, in zijn schulp kruipt. Maar ook het tegendeel is mogelijk; angst kan agressie opwekken, hevige uitbarstingen teweeg brengen. Angst kan zoveel spanning veroorzaken dat het ook het verstandelijk vermogen beïnvloedt en het geheugen minder goed werkt.

Als coach ga ik samen met het kind kijken waar de angst vandaan komt en wat de gevolgen zijn, op sociaal en cognitief gebied. We gaan onderzoeken hoe we de situatie die de boosdoener is, in een ander licht kunnen plaatsen waardoor het kind er meer ontspannen in kan staan, zich weer positief kan openen naar zijn omgeving en ook weer rustig kan nadenken.